Hoe kies ik de juiste bril voor mijn gezichtsvorm?

Je bril is niet alleen een hulpmiddel om beter te zien, maar ook een stijlvol accessoire dat je gezicht kan accentueren en je persoonlijkheid kan laten stralen. De keuze uit brilmerken, met onder andere Lindberg en Tom Ford is enorm. Maar hoe kies je nu de juiste bril die het beste bij jouw gezichtsvorm past? In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we advies over brilmonturen die passen bij verschillende gezichtsvormen.

Het identificeren van je gezichtsvorm

Om de perfecte bril te kiezen, is het cruciaal om te weten welke gezichtsvorm je hebt. Hier zijn enkele veelvoorkomende gezichtsvormen en hoe je ze kunt herkennen:

  • Ovaal gezicht: Dit is de meest evenwichtige gezichtsvorm, met zachte rondingen en een iets breder voorhoofd dan de kin.
  • Rond gezicht: Rondvormige gezichten hebben zachte contouren zonder scherpe hoeken en hebben vaak een rondere kin en wangen.
  • Vierkant gezicht: Deze gezichtsvorm kenmerkt zich door een sterk en hoekig voorhoofd, met een rechte kaaklijn.
  • Hartvormig gezicht: Dit gezicht heeft een breder voorhoofd en smallere kin, wat lijkt op de vorm van een hart.
  • Langwerpig gezicht: Bij deze gezichtsvorm is de lengte van het gezicht langer in verhouding tot de breedte, met een smal voorhoofd en een smalle kin.

Brilkeuze voor verschillende gezichtsvormen

Nu je je gezichtsvorm hebt vastgesteld, is het tijd om te ontdekken welke bril het beste bij jou past:

  • Ovale gezichtsvorm: Gelukkig past bijna elke bril goed bij een ovaal gezicht. Kies voor monturen die de breedte van je gezicht behouden, zoals de stijlvolle Tom Ford monturen.
  • Ronde gezichtsvorm: Om de rondheid van je gezicht te breken, kun je kiezen voor hoekige monturen zoals die van Chanel, die scherpe lijnen en hoeken hebben.
  • Vierkante gezichtsvorm: Voor vierkante gezichten zijn ronde of ovale monturen ideaal om de harde lijnen te verzachten. Probeer monturen van Lindberg voor een verfijnde look.
  • Hartvormig gezicht: Om de nadruk op het bredere voorhoofd te verminderen, kies je voor monturen met brede onderkanten, zoals aviator-stijlen.
  • Langwerpig gezicht: Ga voor monturen met meer diepte om de indruk van lengte te verminderen. Oversized monturen zijn bijvoorbeeld een goede keuze.

Waar te gaan voor briladvies

Opticiens en oogartsen zijn uitstekende bronnen voor briladvies. Ze kunnen je niet alleen helpen bij het bepalen van je gezichtsvorm, maar ook bij het kiezen van het juiste montuur en de juiste glazen op basis van je behoeften. Ga bijvoorbeeld langs bij Panis in Oisterwijk. Dit is een gespecialiseerde opticien die je helpt bij de keuze voor de perfecte bril! Er is een ruime keuze aan onder andere Lindberg en Tom Ford brillen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste bril voor je gezichtsvorm kan een wereld van verschil maken in je uitstraling en zelfvertrouwen. Met de juiste kennis en advies kun je de perfecte bril vinden om je persoonlijke stijl te benadrukken en je gezicht op zijn best te laten zien. Kies verstandig en zie er geweldig uit met je nieuwe bril!