Wat draagt de goed geklede man deze herfst?

De maand september is alweer in volle gang en met oktober in het vooruitzicht leven we rustig aan al een beetje richting de herfst toe. Ondanks dat de herfst van maar weinig het favoriete seizoen is, is er toch een pluspunt.. een nieuwe collectie in de winkels. Wat een nieuw seizoen betekent nieuwe modetrends. Ben jij benieuwd wat de modetrends voor mannen dit najaar zijn? Je leest het hier.

Het dierenprintje

Bij de vrouwenkleding zagen we het dierenprintje een jaar geleden al een flinke opkomst maken. Echter durfden ze dit bij de kleding voor mannen nog niet aan tot nu. Op de catwalk zagen we het ene na het andere printje voorbij komen en we zijn groot fan. Vooral kleding met het tijgerprintje en panterprintje hebben hun grote entree gemaakt. Voor de jas met print kunnen de mannen prima hebben maar zorg ervoor dat je zo’n kledingitem wel altijd met een rustige outfit combineert zodat het niet teveel wordt. Zoals bijvoorbeeld een simpele jeans en een shirt van My Brand.

De boots

Nog zo’n item waar de vrouwen een paar jaar geleden al mee mogen rond flaneren, de boots. De boots zijn voornamelijk enkellaarzen en/of schoenen met een lage maar dikke hak. De boots heeft over het algemeen geen veters of ritsen en zijn voorzien van een ronde of stompe neus. Deze kledingitems zijn perfect te combineren onder bijna iedere outfit, zeker als je een zwart exemplaar aanschaft. Wil je het rustig houden kies dan voor een mat exemplaar. Maar wil jij de show stelen? Zorg er dan voor dat ze glanzen en glimmen.

Speel op safe met zwart

Zwart is sowieso een lievelingskleur aankomend seizoen. Of dit nu zwarte schoenen zijn, een zwarte broek, een zwart jasje of een ander zwart kledingitem.. het mag allemaal. Zwart of zwart is prima en wordt niet meer gerelateerd aan de gothics. Zwart staat voor chique en is perfect voor de nettere gelegenheden.

Warm de herfst door

Tijdens de herfst begint de temperatuur helaas vaak al te dalen en de wind of regen maakt het er zeker niet warmer op. Hou jezelf heerlijk warm met een sjaal. Ook voor de man is dit item helemaal geaccepteerd. En voor aankomend seizoen geldt; hoe langer, hoe beter. De sjaal is niet alleen een functioneel kledingstuk maar is de laatste jaren een echte mode item geworden.