Trouwpakken uitzoeken

Ga je trouwen? Dat wordt dan een spannende periode. Ben je de aanstaande bruidegom? Dan ga jij je dus begeven in de wereld van de trouwpakken. En dat is me een wereld, een wereld waarin je nogal wat te kiezen hebt en waar je met tal van zaken te maken krijgt. Het trouwpak heb je tegenwoordig in echt alle soorten en maten en dan hebben we het nog maar even niet over de kleuren.

Waag je op tijd in de wereld van de trouwpakken

Ga je verschillende pakken bekijken, om het voor jou perfecte pak te vinden? Begin daar dan op tijd mee. Bij voorkeur tussen de twee en negen maanden voor het huwelijk. Dat lijkt veel, maar je hebt ook vaak niet meteen je perfecte trouwpak gevonden. Dat duurt wel even. Trouwpakken laat je op maat maken.  Het is dus zaak om in aanloop naar de grote dag op je gewicht te letten. Als het trouwpak op de dag zelf nog precies zo zit als toen je deze kocht, dan heb je het goed gedaan in elk geval.

Weet wat je woog toen je het pak kocht

Het is dus zaak om te weten hoeveel je woog toen je het pak op maat liet maken. Houd dit wel scherp in de gaten, je bent niet de eerste die op de grote dag in een te klein pak loopt. En behalve dat dit er niet uitziet, zit dit ook niet echt comfortabel. Wel iets om scherp in de gaten te houden dus.

Onderschat de accessoires niet en zorg dat ze matchen met de trouwpakken

Je aanstaande vrouw zoekt vaak nog eerder naar de jurk. Die mag jij niet zien natuurlijk. Wat wel vaak gebeurt, is dat ze een lapje stof meekrijgt van de jurk. Die moet je zien te bemachtigen en die neem je mee naar de specialist in trouwpakken. Zo kun je rekening houden met de kleur van het pak. Wie trouwpak zegt, zegt automatisch ook accessoires. Onderschat ze niet en kies uit deze accessoires zorgvuldig. Het is van cruciaal belang dat het overhemd, de das, de manchetknopen, riem, sokken en de schoenen matchen. Daarom ook is het ideaal als je alles in één en dezelfde  winkel koopt.

Houd je trouwpak kreukvrij tijdens de grote dag

Stem vooral de kleuren af als je je in de wereld van de trouwpakken begeeft. De schoenen, en de trouwriem bijvoorbeeld, hebben bij voorkeur dezelfde kleur. Let ook op de sokken, ook die moeten passen bij schoenen en pak. Heb je tussen de pakken jouw perfecte pak gevonden? Probeer die dan op de dag zelf steeds kreukvrij te houden. Als je gaat zitten, trek je dus steeds het jasje aan beide revers naar voren. Strijk de rug van de jas altijd glad tegen de leuning van de stoel. Zit je in de auto, dan doe je bij voorkeur je jasje uit. Tenslotte, bij een trouwpak draag je bij voorkeur ondergoed met zo weinig mogelijk stiksels. Ja, inderdaad. Het zijn de details die het verschil maken. Zeker als het gaat om trouwpakken.

Bekijk de website van Michael & Giso voor kwalitatieve trouwpakken en maatpakken.