Motorkleding dragen is noodzakelijk

Motorrijden is voor veel mensen een way of life. Zeker voor korte ritten is het lekker om zonder de moeite te doen een motorpak aan te trekken. Met hoge temperaturen gewoon in een t-shirt en korte broek op de motor stappen klinkt aantrekkelijk. Als het erg warm is, wil je geen last hebben van dat warme motorpak op de plek van de bestemming. Toch is het heel verstandig ook voor de korte ritjes van maar vijf minuten een motorpak aan te trekken. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan kun je een rustige, verantwoordelijke rijder zijn; je moet er rekening mee houden dat niet elke weggebruiker even verantwoord bezig is. Een motorpak bied je veel bescherming tijdens de rit. Het kan heel veel ellende voorkomen en zelfs levensreddend zijn. Motorkleding is functioneel, maar kan er ook gewoon fraai uitzien. Er is heel modieuze motorkleding op de markt waarmee je gezien mag worden en die een lust voor het oog zijn. Op internet, in winkels of bij een motorkleding sale zijn daar veel voorbeelden van te vinden. Hierdoor kun je ideeën op doen en wordt het wat prettiger om motorkleding te dragen.

Motorkleding dragen is noodzakelijk

Net zoals je automatisch een helm op zet omdat dit je hoofd beschermd, zou je ook motorkleding aan moeten trekken. Het is niet wettelijk verplicht zoals de helm, maar het zou wel een morele verplichting moeten zijn. Je beschermt jezelf met degelijke en functionele motorkleding, maar indirect doe je het ook voor de mensen die je liefhebben en hulpverleners als je een onverhoopt een verkeersongeluk krijgt. Dit is een van de redenen waarom je altijd motorkleding zou moeten dragen. Als het fout gaat, lig je compleet open. Een degelijk motorpak heeft vaak reflectie op meerdere plekken, zodat je beter opvalt in het verkeer. Het beschermt ook tegen weersinvloeden, zoals regen en wind.

Modieuze en veilige kleding gaan prima samen

Je kunt de motorkleding aanpassen aan het jaargetijde. Als je het hele jaar rijdt en ook in de winter op de motor stapt, is een warm motorpak ronduit noodzakelijk. Zonder degelijke en warme motorkleding, wordt je lichaam veel te koud met allerlei negatieve gevolgen. Ook dan kun je echter gewoon mooie motorkleding dragen. De kwaliteit is niet minder dan van ‘gewone’ motorkleding. In de warme zomermaanden kun je ademende zomerkleding dragen. Zomerkleding geeft net als winterkleding voldoende bescherming, maar is wat minder warm en daarom wat comfortabeler. Hiermee kun je beschermt rijden. Uiteraard kun je er in veilige pakken goed uitzien.