Heren modetrends om rekening mee te houden Lente/Zomer 2022

We zouden niet adviseren modetrends te volgen. In feite zijn we er trots op dat we precies het tegenovergestelde doen. Maar als je een beetje frisheid in je garderobe wilt injecteren, of je dagelijkse basisstukken wat meer pit wilt geven, is het de moeite waard aandacht te besteden aan wat er gaande is in de vaak verwarrende wereld van de kleding.

Dit is geen lijst van wegwerptrends die in het oog springen. In plaats daarvan hebben we besloten ons te concentreren op de toekomstige klassiekers die nu toevallig hun tijd in de schijnwerpers hebben. Dit zijn de trending stukken die we zelf zouden dragen – ze zijn gemakkelijk in je bestaande rotatie in te passen en zullen nog jaren stijlvol blijven.

Herenmode trends

Van de terugkeer van de militaire stijl tot de voortdurende versoepeling van silhouetten, dit zijn de meest draagbare herenmode trends van dit jaar.

Poloshirts zijn altijd een goede optie voor de zomer. Van de klassieke piqué, op tennis geïnspireerde stijl, tot de moderne variant met open kraag, polo’s zijn gemakkelijk te dragen en goed te combineren met korte broeken, chino’s en vrijwel alles wat je er verder tegenaan gooit.

Dit seizoen echter zijn doorknooppolo’s waar het om gaat. Iets gekleder dankzij een sluiting die een klassiek overhemd nabootst, zijn doorknooppolo’s ideaal om je weekendkleding op te leuken of je kleermakerswerk te versoepelen, en een vleugje Rivièra aan je pak toe te voegen.

Tip: Overhemden – SALE tot 50% korting – Gratis verzending en retour

Varsity jassen

Varsity jassen zijn al bijna een eeuw cool. Kort in het lijfje en met geribde zomen en manchetten, hebben ze altijd gewerkt als onderdeel van een preppy look. Denk aan jeans, penny loafers, knapperige witte T-shirts en zwarte Wayfarer zonnebrillen.

En omdat ze oorspronkelijk ontworpen waren om de insignes van American football en honkbalteams te laten zien, vormen ze ook een gemakkelijke manier om een beetje kleur aan je zomergarderobe toe te voegen. Een aantal merken hebben er deze lente/zomer mee gevederd, waaronder Louis Vuitton en Dior, maar sommige van de beste varsity jackets vind je in vintage winkels, dus ga op jacht.

Utility Vesten

De trend van werkkleding bestaat al een hele tijd, en hij zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen. Het probleem is dat flanellen overhemden, klusjassen en zware gevechtsbroeken het meestal beter doen in de herfst- en wintermaanden.

Dus hoe krijg je je workwear fix in de zomer? Het antwoord is het utility vest. Met meerdere zakken en een ritssluiting is dit een kledingstuk dat gewoonlijk gereserveerd is voor vissers, wandelaars of smokkelaars in een sterrenstelsel ver, ver weg. Maar als je een element van functionele stijl aan je zomertuig wilt toevoegen, komt het je goed van pas.

Oversized Vesten

Cardigans hebben altijd een slechte reputatie, vooral vanwege de stoffige connotaties en het feit dat het het gebreide kledingstuk bij uitstek is voor je nan. Maar voor deze lente/zomer althans, kozen een aantal ontwerpers ervoor de stijl opnieuw uit te vinden, door er een oversized silhouet van te maken waar elk grunge kind uit de jaren ’90 trots op zou zijn.

Met afhangende schouders en een iets langere lengte kun je dit type vest behandelen als een vervanging voor een lichtgewicht jasje, perfect om warm te blijven op die koele lenteavonden.

Slouchy pak

De laatste paar jaar is praktisch elke modetrend oversized geworden. Van T-shirts tot broeken, de afwijzing van de slanke en strakke pasvormen die jarenlang de herenmode domineerden is bijna compleet. En bij kleermakers is het niet anders.

Het slouchy pak is voller gesneden dan je doorsnee pak, met afhangende schouders, een ontspannen taille en een ongestructureerde pasvorm. Als zodanig moet je erover denken het iets anders te dragen. Je kunt het goed combineren met lichtgewicht gebreide kleding, T-shirts en sneakers – meer nog dan met slimmere overhemden en schoenen – en als je de lat wat hoger wilt leggen, is het ideaal om te dragen naar een chique etentje of teamborrel.

Shorts met wijde pijpen

Wie houdt er van korte shorts? Wel, niet Fendi, Zegna en een overvloed aan andere smaakmakende hoge modehuizen. Niet als hun recente shows iets om door te gaan waren. Dit seizoen zien we de terugkeer van langere, wijdere korte broeken, als echo van een bredere verschuiving die al een tijdje op alle gebieden van de herenmode plaatsvindt.

De sleutel tot het succes is dat je de lengte precies goed kiest. Streef naar een paar centimeter boven de bovenkant van de knieschijf en kies voor getailleerde modellen die je gemakkelijk kunt combineren met zowel casual als slimmere kleding.

Zwart kleermakerswerk

Helemaal zwart kleermakerswerk is notoir lastig uit te voeren, en ziet er vaak alleen geschikt uit op een begrafenis. Het kan echter goed, zoals bewezen door mensen als Louis Vuitton, Dunhill en Paul Smith in hun lente/zomer shows.

De truc is om het wat zachter te kleden, als je kunt. Draag het met zwarte gebreide polo’s en combineer met zwarte penny loafers of sneakers voor een look die evenveel Siciliaanse gangster als James Bond schurk is.

Technische sandalen

In het verlengde van wandelkleding en de opkomst van de gorpcore modetrend zien technische sandalen er niet uit alsof ze snel zullen verdwijnen. Ze zijn een functioneler alternatief voor leren sandalen en hebben vaak een rubberen zool en waterdichte nylon bandjes, die met klittenband om de voet zitten voor een stevige pasvorm.

Ideaal om lange wandelingen te maken, naar het strand te dragen of gewoon in het weekend lekker te luieren, ze zijn veelzijdiger dan je op het eerste gezicht zou denken.

Ton-sur-ton laagjes

Ja, de zomer is normaal een tijd waarin je meer kleur wilt dragen, maar voor ’s werelds topontwerpers draait het dit seizoen om neutraal, tonaal kleden. Het komt erop neer dat je een tint kiest en je daaraan houdt.

Een gemakkelijke manier om je ’s morgens aan te kleden, kijk uit naar koele grijstinten, warme steen of diepblauw en vorm er je hele look omheen.