7 pro tips voor succesvol shoppen op Shein

We houden er allemaal van onze kasten bij te werken met modieuze stukken zonder de bank te breken, maar dat betekent niet dat we ook de kwaliteit van onze garderobe helemaal willen opofferen. Een winkelier die regelmatig in het gesprek over “goedkope mode” komt is SHEIN, maar mensen hebben vragen als het over de online winkel gaat (dankzij hun wankele start toen ze een paar jaar geleden voor het eerst de modewereld betraden).

Waarom is SHEIN zo goedkoop?

Eerst en vooral? Omdat ze in China gevestigd zijn, kunnen ze daardoor hun bedrijfskosten laag houden. Dit kan meteen vragen oproepen over ethische arbeid en praktijken in de toeleveringsketen, maar SHEIN is nu uiterst transparant over hun praktijken. Op de site staat informatie over de richtlijnen voor fabricage en kwaliteitsgarantie, en ze hebben een Supply Chain Transparency Statement dat specifiek ingaat op de gedragscode van het bedrijf over kinder- en dwangarbeid. Ze geven ook terug aan de gemeenschap via verschillende initiatieven en organisaties en doneren kleding aan vrouwen in nood, zorghelden en dakloze jongeren en planten ook bomen om hun koolstofvoetafdruk te helpen compenseren.

Is SHEIN een afzetterij?

Het korte antwoord is: niet meer! Het merk heeft de laatste jaren belangrijke veranderingen ondergaan en klanten kunnen nu vol vertrouwen bij de winkelier winkelen, zolang ze zich aan een paar richtlijnen houden.

Want per slot van rekening is snelle mode nog steeds snelle mode, dus hier zijn wat SHEIN shopping tips om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt bij het winkelen op de site.

1. Lees de recensies

SHEIN recensies zijn uiterst behulpzaam en gedetailleerd. De meeste klanten laten hun persoonlijke maten achter en velen plaatsen foto’s van zichzelf in de kleding, wat je verder helpt te bepalen hoe specifieke stukken je eigen lichaam zullen passen en of ze precies zijn wat je zoekt.

2. Kijk in de SHEIN matengids

Doe dit voor elk artikel, telkens als je iets koopt. SHEIN geeft een gedetailleerde maattabel bij elk artikel, maar in tegenstelling tot sommige winkeliers zijn de maattabellen niet overal op de site hetzelfde. Een andere handige functie staat onder de rubriek ‘Size & Fit’ bij elk artikel: De lengte, maat en afmetingen van het model staan vermeld om er verder voor te zorgen dat je vol vertrouwen een maat kunt kiezen. Dus om zeker te zijn dat je de juiste maat krijgt, lees je alle beschikbare maatgegevens voor je “aan je winkelwagentje toevoegt”.

3. Controleer de stof

Bepaalde stoffen lezen luxer dan andere, dus als je dingen zoekt die er duurder uitzien dan ze zijn, gaat het om de stof. Zwaardere stoffen zoals tweed en wol zullen bij SHEIN een hogere kwaliteit hebben dan dingen die meer licht en doorschijnend zijn.

4. Koop Statement Stukken

Zeker, het lijkt geweldig om een klassiek wit T-shirt voor $6 te kopen, maar spullen die je vaak gaat dragen en dus regelmatig moet wassen houden het niet zo goed. Daarom kun je bij SHEIN statement stukken kopen die je minder vaak draagt, en die je chemisch kunt laten reinigen als ze toch vuil worden. Dit betekent echter niet dat deze stukken tijdloos zijn! Dit is nog steeds een fast fashion site, dus verwacht niet dat je aankopen familie-erfstukken zullen worden.

Tip: Shein Betrouwbaar? | Lees hier ÉÉRST onze ervaringen! | Eerlijke recensies Shein Nederland

5. Gebruik SHEIN Promo Codes

Moeten we deze nog opnoemen? Het is duidelijk dat als je hier bent, je een fan bent van promocodes, maar SHEIN heeft altijd veel actuele aanbiedingen, dus kijk goed wat we op een rijtje hebben gezet voor je afrekent.

6. Winkel vroeg

Zelfs met de meer betrouwbare verzendtijden die de site nu biedt, komen de artikelen nog steeds uit China, wat betekent dat je ongeveer twee weken moet rekenen voor ze geleverd worden. Als je een artikel voor een bepaalde gelegenheid nodig hebt, plan dan vooruit en geef het ruim de tijd om aan te komen. Zelfs de spoed-verzending optie zal niet veel eerder dan negen dagen vanaf het moment dat je bestelt geleverd worden.

Leestip: Invoerrechten Shein Vanaf 1 Juli 2021 | BTW en Douanekosten Shein

7. Weet wat je kunt verwachten als je SHEIN winkelt

De kwaliteit bij SHEIN kan als een schok komen, dus bedenk dat, hoewel SHEIN verrassend goede kwaliteit biedt voor het betalen van 20 Euro voor een trui, je nog steeds een trui van 20 Euro koopt.

Waar het op neerkomt? Je hoeft niet langer zenuwachtig te zijn om bij SHEIN te shoppen, en het is een geweldige plek om trendy items te kopen die na één seizoen misschien niet meer in de mode zijn, statement stukken die je af en toe uit de kast zult trekken en budgetvriendelijke stukken die je de sensatie bieden van nieuwe kleren zonder portemonnee-rekkend schuldgevoel.